voetbalzone

'Blind kiest tegen IJsland tóch voor Wijnaldum en twijfelt over achterhoede'

Bart Kruyt03 sep 2015, 14:20
Laatst bijgewerkt: 03 sep 2015, 14:20
Advertentie

Donderdagavond moet het tegen IJsland gaan gebeuren voor het Nederlands elftal en Danny Blind weigerde woensdag op de persconferentie duidelijkheid te geven over de opstelling. Het leek erop dat het middenveld zou bestaan uit Vurnon Anita, Davy Klaassen en Wesley Sneijder, maar volgens Voetbal International ziet het ernaar uit dat Georginio Wijnaldum toch gaat spelen.

voetbalzone

Wijnaldum was in de vermoedelijke opstelling een opvallende afwezige, maar nu wordt beweerd dat hij toch gaat spelen en dat Anita op de bank moet plaatsnemen. Klaassen zou dan als meest verdedigende middenvelder gaan spelen. Over de voorhoede bestaan geen twijfels: die zal bestaan uit Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar en Memphis Depay. Robin van Persie wordt gepasseerd.

Volgens Voetbal International is er ook nog onduidelijkheid over het centrum van de verdediging: woensdag leek het erop dat Bruno Martins Indi zou gaan spelen naast Stefan de Vrij, maar nu wordt beweerd dat Jairo Riedewald ook een optie kan zijn. De jonge Ajacied zit voor het eerst bij Oranje.

Vermoedelijke opstelling volgens Voetbal International: Cillessen; Van der Wiel, De Vrij, Martins Indi/Riedewald, Blind; Wijnaldum, Klaassen, Sneijder; Robben, Huntelaar, Depay.

Bezig met laden …