voetbalzone

Blind komt zes maanden na vertrek bij Ajax met opmerkelijke bekentenis

Mart Oude Nijeweeme22 jun 2023, 16:45
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2023, 16:45
Advertentie

Daley Blind heeft afgelopen winter met de gedachten gespeeld om zichzelf aan te bieden bij Manchester United, zo heeft hij onthuld in de UTD Podcast. De verdediger annex middenvelder zag zijn contract bij Ajax ontbonden worden en vertrok daarop naar Bayern München. Blind voelde echter ook wel wat voor een hereniging met Erik ten Hag, met wie hij eerder succesvol samenwerkte in Amsterdam.

Blind geeft toe dat de verleiding groot was om na zijn vertrek bij Ajax contact op te nemen met Ten Hag. "We hebben dezelfde zaakwaarnemer, dus de connectie is niet ver weg. Maar nee, ik heb hem niet gebeld." Blind geeft toe dat hij op dat moment waarschijnlijk niet was wat United nodig had. Ten Hag had afgelopen seizoen met Luke Shaw, Tyrell Malacia en Lisandro Martínez drie serieuze opties aan de linkerkant van de defensie.

Blind speelde tussen 2014 en 2018 voor United en kwam in die periode in 141 wedstrijden tot 6 goals en 10 assists. Hij wist onder meer beslag te leggen op de Europa League, FA Cup en EFL Cup, waarna hij in 2018 terugkeerde bij Ajax. Bij de Amsterdammers raakte hij onder Alfred Schreuder uit de gratie, waarop hij eieren voor zijn geld koos en zijn contract liet ontbinden. Bayern ging daarop aan de haal met de Nederlander.

In Zuid-Duitsland bleef het aandeel van Blind beperkt tot slechts vijf wedstrijden. Verwacht wordt dat hij binnen afzienbare tijd een contract gaat tekenen bij het Spaanse Girona. De nummer tien van het afgelopen LaLiga-seizoen vertrouwt erop dat de laatste plooien binnen afzienbare tijd worden gladgestreken. Girona beschouwt de aanstaande komst van Blind als 'een enorme sprong voorwaarts in kwaliteit en ervaring', zo schreef AS onlangs.

Bezig met laden …