voetbalzone

Blind: ‘Natuurlijk is Huntelaar hier niet blij mee, maar ik weet wat hij kan’

Daniel Cabot Kerkdijk29 mrt 2016, 20:54
Laatst bijgewerkt: 29 mrt 2016, 20:54
Advertentie

Danny Blind gebruikt de oefeninterland tegen Engeland opnieuw om te experimenteren. De bondscoach van het Nederlands elftal kiest in de oefeninterland op Wembley in de spits voor Vincent Janssen. De AZ-topschutter krijgt de voorkeur boven Klaas-Jan Huntelaar.

/

“Natuurlijk is Huntelaar hier niet blij mee en wil hij graag spelen”, vertelde Blind in gesprek met SBS 6, voor aanvang van het duel op Wembley. “Ik heb zijn rol al duidelijk gemaakt: ik weet wat hij kan en hoe hij functioneert. Ik wil nu zien hoe de andere spitsen functioneren.'

Blind vindt dat Janssen een kans verdient, ook al maakte de aanvaller van AZ afgelopen vrijdag tegen Frankrijk zijn debuut. “In november heb ik Bas Dost in actie gezien. De afgelopen wedstrijd heb ik Luuk de Jong gezien en nu wil ik Janssen zien. Dat zijn spitsen voor de toekomst. Vincent maakt een goede indruk op de training.”

Blind opteerde vrijdag tegen Frankrijk voor een 5-3-2-formatie, maar grijpt tegen Engeland alweer terug op het vertrouwde 4-3-3. “Ik heb gezegd dat we in allebei de systemen moeten kunnen spelen. Nu kies ik voor deze. Ik denk dat we met 4-3-3 meer aan voetballen toekomen.”


Bezig met laden …