voetbalzone

Blind staat versteld: ‘Het was ongehoord, dat had ik nog nooit gezien’

Daniel Cabot Kerkdijk20 feb 2014, 23:45
Laatst bijgewerkt: 20 feb 2014, 23:45
Advertentie

Ajax won in de groepsfase van de Champions League van Barcelona en Celtic, maar gaf donderdagavond niet thuis in de Europa League. Het thuisduel met Red Bull Salzburg ging kansloos met 0-3 verloren. Volgens Daley Blind had Ajax niet meer dan een offday, omdat het team van Frank de Boer in de Champions League had laten zien dat men goed kan voetballen.

Al na 35 minuten keek Ajax tegen een 0-3 achterstand aan en werd duidelijk dat Red Bull niet voor niets al zijn groepsduels had gewonnen. “Ik heb nog nooit gezien hoe zij vanavond (donderdagavond, red.) druk zetten. Het was ongehoord”, claimde de middenvelder. “'Maar het was Ajax-onwaardig. We wisten dit van tevoren, maar er gingen gewoon te veel dingen fout. We kwamen niet in de wedstrijd.”

Volgens Jasper Cillessen speelde Red Bull Salzburg het spel dat Ajax nastreeft. “Al deden ze dat misschien nog iets agressiever", vertelde de doelman aan NUsport. Cillessen was niet verrast door het spel van de Oostenrijkers. “We wisten dat dat kon gebeuren. Maar we hoopten niet dat ze het zo extreem goed zouden uitvoeren. En we probeerden er wel onder uit te voetballen. Dat lukte alleen niet.”

Bezig met laden …