voetbalzone

Blind: ‘We praten veel met elkaar, maar vooral met de handen’

Erik van Dam09 aug 2016, 15:38
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2016, 15:38
Advertentie

Daley Blind begon zondag met een basisplaats aan het seizoen 2016/17 bij Manchester United. De Nederlander startte achterin tegen Leicester City in de strijd om de Community Shield en won met United, waardoor hij zijn tweede prijs mocht bijschrijven in Engelse dienst. Blind vormde een duo met aankoop Eric Bailly en zegt zin te hebben in het seizoen dat voor hem ligt.

/

Hoewel er verhalen rondgaan dat Blind op de vertreklijst staat van trainer José Mourinho, richt hij zich helemaal op het hier en nu. “We namen de Community Shield heel serieus; je weet dat het nog de voorbereiding is, maar we konden een prijs pakken en die wilden we hebben. Een club die zo groot is als Manchester United moet altijd om de prijzen spelen en iedere competitie waarin wij meespelen, willen we winnen”, aldus Blind.

De samenwerking met Bailly bevalt hem vooralsnog prima. “We praten veel met elkaar, uiteraard meer met de handen dan met woorden, want ik spreek geen Frans en hij een beetje Engels. We begrijpen elkaar in elk geval en dat is goed”, zegt de Oranje-international. Hij is ook blij dat Zlatan Ibrahimovic de selectie is komen versterken. “Hij werkt keihard en laat zien dat hij echt wil winnen. Hij is een geweldig persoon.”

Bezig met laden …