voetbalzone

Blind: ‘We zijn veel goodwill kwijtgeraakt, het volk is teleurgesteld’

Gijs Freriks12 nov 2015, 19:35
Laatst bijgewerkt: 12 nov 2015, 19:35
Advertentie

Het Nederlands elftal gaat de nationale ploeg van Wales vrijdagavond in de oefenwedstrijd mogelijk in een 5-3-2-systeem bestrijden. “Ik heb het idee dat we behoefte hebben aan meer defensieve zekerheid”, zei bondscoach Danny Blind donderdag tijdens de persconferentie in Cardiff.

voetbalzone

“Een andere mogelijkheid is dat we met twee controlerende middenvelders gaan spelen. We moeten in ieder geval een sterker defensief blok hebben. Maar ik hou nog even voor me hoe we het gaan doen. De bedoeling is dat we tegen Wales en Duitsland in hetzelfde systeem spelen”, zo werd Blind geciteerd door onder meer De Telegraaf en NUsport.

Blind zei verder ‘strijd en beleving’ te willen zien: “We spelen nu voorlopig vriendschappelijke wedstrijden, maar zo moeten we die niet benaderen. Ik zal andere spelers een kans geven, maar ik wil een gepassioneerd Nederlands elftal zien. Een ploeg die iets wil goed maken. We zijn heel veel aan goodwill kwijtgeraakt. Het Nederlands elftal is van het volk, dat ook terecht erg teleurgesteld is. We moeten iedereen weer voor ons gaan winnen.”

Bezig met laden …