Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Daley Blind weigert zich te mengen in discussie over discutabel Grijze Wolven-gebaar Merih Demiral

Laatste update:

De 1-2 zege op Oostenrijk werd dinsdagavond flink gevierd door Turkse supporters in de grote steden in Nederland. Daley Blind bewondert het fanatisme van de aanhang van de volgende tegenstander van Oranje op het EK, maar hoopt tevens dat de kwartfinale het eindstation zal zijn van Turkije.

"De kunst is om de juiste hoeveelheid passie en emotie erin te stoppen op het veld, Maar ook momenten kiezen om rust te bewaren, zodat we de Turken stiller kunnen krijgen", aldus de hoopvolle Blind donderdag op het persmoment van het Nederlands elftal.

Blind kijkt in ieder geval reikhalzend uit naar de confrontatie met Turkije in het Olympiastadion van Berlijn. "Je moet ook genieten van de sfeer in het stadion. Want dat is waar je het voor doet als speler. Je moet je niet laten meeslepen, maar er positieve energie van krijgen. Waarschijnlijk gaan hun fans veel geluid maken en daar moeten we ons op voorbereiden."

De eveneens aangeschoven Jerdy Schouten onderstreept de woorden van Blind. "Ik heb nog nooit tegen een Turkse club gespeeld. Maar nee, ik ga geen oordopjes indoen", aldus de middenvelder met een glimlach op zijn gezicht.

"Je moet ervan genieten, maar ook kalmte bewaren aan de bal. En van daaruit proberen om de juiste keuzes te maken", zo analyseert Schouten twee dagen voor de kwartfinalewedstrijd tegen Turkije in Berlijn.

Merih Demiral


Blind en Schouten worden op de persconferentie geconfronteerd met het onderzoek van de UEFA naar de manier van juichen van Merih Demiral na zijn goal tegen Oostenrijk. De Turkse verdediger maakte het gebaar van ‘De Grijze Wolven’, een rechts-extremistische beweging, en wordt mogelijk geschorst voor het treffen met Oranje.

"Ik ga me hier niet mengen in maatschappelijke dingen. Ik zit hier om over voetbal te praten", zo benadrukt Blind. "Ik denk dat je mijn antwoord ook wel kan raden", voegt Schouten daaraan toe.

Reactie Demiral


Demiral is zich van geen kwaad bewust en voorzag BILD van een reactie. “Ik ben heel blij dat ik twee doelpunten heb gemaakt. Hoe ik het vierde had te maken met mijn Turkse identiteit. Ik zag mensen in het stadion ook dat gebaar maken”, zo verklaarde hij na afloop.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Lijkt me vrij logisch dat je daar idd helemaal niets over gaat zeggen als speler. Wel benieuwd of de UEFA er iets mee doet. Niet echt een koosjere organisatie. Die grijze wolven.

4 juli 2024 om 18:18
0

De grijzen wolven wordt hier imo wel heel negatief in het daglicht gezet. Voor hoe ik het gebaar ken, is dat een gebaar wat elke Turk wel maakt en hoort bij de nationaliteit. Wel grappig dat dit gelijk als extreemrechts wordt gezien..

Elk Land heeft wel een dier/symbool waarmee zij zich identificeren. Een beetje als de haan bij Frankrijk, de leeuw bij Nederland, stier bij Spanje etc. Beetje overdreven allemaal..

4 juli 2024 om 18:26
0

Nou ja, dat daglicht verdienen ze als je naar de geschiedenis kijkt toch gewoon? Ik snap dat het teken al ouder is hoor, maar een hakenkruis is van origine ook niet een nazi symbool, maar iets uit het verre oosten oid.Ik ken Demiral niet dus heb geen idee wat ie ermee bedoelt. En Blind ook niet, dus logisch dat ie er niks over zegt.

4 juli 2024 om 18:30
0

@hala010: Ik denk niet dat je snel een Koerdische of Armeense Turk dit gebaar ziet maken. Dat is dan ook precies de reden waarom het discutabel is.

Overigens zou het toch jammer zijn dat er naast de geschorste Turken er nu nog een speler niet mee kan doen... Hoop toch op twee zo sterk mogelijke teams zaterdag.

4 juli 2024 om 18:51
0

Er bestaat niet iets als een armeense Turk. Zijn twee verschillende volken en kunnen nooit een worden.

4 juli 2024 om 18:56
0

Er bestaan toch ook Turkse Nederlanders. Dat zijn ook verschillende volken.

4 juli 2024 om 19:44
0

Zal best dat er Turkse Nederlanders zijn. armeense Turken zijn er echt niet.

4 juli 2024 om 20:31
0

Oh wacht, ik was dat akkefietje in 1915 ff vergeten. Slecht voorbeeld.

4 juli 2024 om 20:38
0

Vrij bizar. Maar Bild meldt net dat Demiral voor twee potjes wordt geschorst, Bellingham krijgt alleen een geldboete.

4 juli 2024 om 21:02
0

Migi, kun je me ook vertellen wie die “Grijze Wolven” precies zijn? Het wordt te pas en te onpas overal gebruikt, maar 99,99% van de mensen heeft werkelijk geen idee waar ze het over hebben als ze dit handgebaar zien.

En wat een onzinnige vergelijking met de swastika. De wolf is een symbool voor de Turkse volkeren. Dus ook in Kazachstan, Azerbeidzjan, etc wordt het gewoon gebruikt. Net zoals de adelaar in Duitsland, de leeuw in Nederland, de haan in Frankrijk, etc. Echt bizar deze discussie

4 juli 2024 om 21:04
0

@Gilles, het staat symbool voor Turk zijn. Een Armeen zul je daarom dit gebaar niet snel zien doen. Die heb je overigens wel. Een van de oprichters van de partij (MHP) waaraan de zogenaamde Grijze Wolven gelieerd zijn, was een Armeense Turk (Levon Panos Dabagyan). Koerden die pro MHP zijn, zijn er genoeg overigens.

4 juli 2024 om 21:08
0

De oorsprong, achtergrond en ontwikkeling van de Grijze wolven is zeer goed gedocumenteerd. Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die zeggen dat dit alles westerse propaganda is oid, maar daar kan ik persoonlijk niet erg veel mee.

Wat ik bedoel met de swastika is dat sommige symbolen voor meerdere zaken gebruikt worden, in sommige gevallen onder andere voor minder nobele zaken. Dit is met dit handgebaar ook zo, net als bij de swastika, Het symbool is in Oostenrijk bijvoorbeeld strafbaar gesteld, omdat het is geclassificeerd als extremistisch symbool. Ik bedoel hiermee niet dat Demiral een nazi is oid, maar dat hij geen idee had dat dit gebaar gevoelig ligt, gaat er bij mij echt totaal niet in.

Je kan van alles vinden van de UEFA en hun missie politiek en voetbal te scheiden, maar dit valt daar wel onder. En ik vind het lullig voor Demiral, maar ik snap de schorsing wel.

4 juli 2024 om 18:29
0

Het is dat je nog 'de grijze wolven' erachter zet. Ik dacht namelijk dat je de UEFA bedoelde. Ook niet de meest 'koosjere' organisatie
Ik weet te weinig over 'de grijze wolven' en het gebaar om daar iets over te zeggen

4 juli 2024 om 18:38
0

Ja ik dacht dat ook toen ik op enter drukte, want dacht, ach het past best bij beiden.

4 juli 2024 om 18:59
0

Is natuurlijk voor de bühne. Hoogstens een kleine geldboete waar niemand wakker van ligt. Dit is ook nooit 100% te bewijzen, al bekijk je de beelden 100 keer.

4 juli 2024 om 20:00
0

Grappig om koosjer te gebruiken bij de grijze wolven. Dit is een rechtsextremitische club met als doel alle Turken samenbrengen in een seculiere staat. Best nobel alleen ze pakken het wat agressief aan met moorden aanslagen etc etc. Een beetje te vergelijken met Hamas. Het handgebaar, de wolvenkop is wel echt hun teken/symbool. Demiral weet dat dondersgoed maar schorsing zal uitblijven want grijze wolven is geen hot topic.

4 juli 2024 om 20:24
0

Dat seculiere is ook maar de vraag. De grijze wolven hebben naast hun extreemrechtse ideologie ook een zeer conservatieve kant. Hoe tegenstrijdig dat ook klinkt, omdat de Islam elke vorm van nationalisme verbiedt. Maar dat bevestigt tegelijkertijd wel het verstand van de gemiddelde aanhanger van die groep. Overigens staan de grijze wolven tegenwoordig bekend als de schoothondjes van Erdogan en is de extreemrechtse ideologie ingehaald door het conservatieve.

4 juli 2024 om 20:32
0

Is niet de beste term nee, koosjer.

5 juli 2024 om 14:17
0

(sh)it happens Migi, hij wordt wel geschorst, zat ik toch mis.

5 juli 2024 om 14:21
0

Ja klopt, de wolven zijn moeilijk te duiden tegenwoordig. had gisteren ook ff de wiki erbij gepakt. Maar Demiral wordt wel geschorst

Wat een slechte vraag weer.

Toch wel benieuwd welke journalist deze vraag stelt. Als ik mij niet vergis dan krijgt elke journalist een enkele vraag. Dan verpest je hem aan deze vraag. Wat verwacht je hier in vredesnaam voor antwoord?

Volgens mij is er daar in Nederland na Paul Witteman nooit meer een vragensteller van enig niveau in de ether geweest. Hij was echt de laatste der Mohicanen.

Ik verwacht geen schorsing voor Demiral. Volgens mij kreeg Shaqiri voor een soortgelijke situatie een geldboete. Duitsland schijnt wel erg veel druk te zetten op de UEFA voor een straf. Maar inmiddels hebben ook de hoge pieten in de Turkse politiek zich ermee bemoeid. Maar met of zonder Demiral als Gakpo het op zij heupen heeft net als tegen Roemenië verwacht ik dat Nederland doorgaat. Ik schat ook dat de sterke bank van Nederland, denk aan Malen, een maatje te groot is voor Turkije wanneer ze rond de 80e minuut helemaal uitgeput zijn.

4 juli 2024 om 18:44
0

Lijkt me ook niet inderdaad. Overigens is het wel extra pikant omdat het symbool geloof ik strafbaar is in Oostenrijk. Daarom zijn ze daar extra boos.

4 juli 2024 om 18:53
0

Nederland heeft kwalitatief een betere selectie en ook in staat beter (verzorgder) voetbal te spelen. Turkije daarentegen is echter echt een ploeg gemaakt voor toernooien, het is wonderbaarlijk hoe goed ze het doen wanneer ze zich weten te kwalificeren.
Herinner me 2008 nog heel helder, toen was het geluk van Turkije na iedere keer in 90ste minuut ontsnappen toch wel echt op? Dus niet..

4 juli 2024 om 19:01
0

2016 en 2020 meteen uitgeschakeld.

Waarom zou Blind hier in vredesnaam iets over moeten zeggen. Waarschijnlijk kent hij het gebaar niet eens

4 juli 2024 om 19:42
0

Misschien van de Vogeltjesdans?

Alsof Blind daar iets van af weet. Volgens mij helemaal niet. Dus een beetje rare vraag om aan Blind te stellen. Het is niet alsof een speler van Oranje het heeft gedaan. Als ze dat zo nodig willen vragen dan zouden ze een collega journalist moeten inlichten die het tegen Demiral zelf gaat stellen.

Grijze wolven hebben een facistische ideologie. Ze hebben ook hele racistische uitspraken/leuzen/gezegdes hoe je het ook wilt noemen zoals:

Een Turk heeft geen andere vriend dan een ander Turk of
Wat heeft men geluk om zichzelf Turk te kunnen noemen.

Het is als een spuug in de gezicht voor de miljoenen minderheden dat in Turkije woont met bijna 80 verschillende nationaliteiten die ook burgers in Turkije zijn. Die hebben niet het geluk om zichzelf Turk te noemen of omdat ze een andere nationaliteit hebben, kunnen Turken blijkbaar ook geen vrienden van ze zijn of je kan je erbij voegen maar dan wel je eigen identiteit ontkennen.

Demiral is dus geschorst, misschien artikeltje waard jongens

Heel verstandig van Blind, in dit soort discussies moet je je in laten trekken. Werkt alleen maar tegen je.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren