voetbalzone

Blom: ‘Ik baal hier echt van, dit is zeer oncollegiaal van Swerts’

Daniel Cabot Kerkdijk03 feb 2015, 23:05
Laatst bijgewerkt: 03 feb 2015, 23:05
Advertentie

Gill Swerts verzekert dat hij dinsdagavond geraakt werd door Jetro Willems, maar niemand lijkt de middenvelder van NAC Breda het voordeel van de twijfel te willen geven. Kevin Blom, de dienstdoende scheidsrechter tijdens het competitieduel tussen NAC en PSV, heeft inmiddels spijt van de rode kaart die hij na 29 seconden uitdeelde aan Jetro Willems.

voetbalzone

Blom bekeek na afloop de beelden terug en ging diep door het stof. Hij kwam tot de conclusie dat hij geen rood had moeten geven. “Ik stond er achter en zag Willems met een hoge intensiteit inkomen op Swerts. Ik twijfelde niet: rood. Mede omdat Swerts kermend van de pijn op de grond bleef liggen. Ik dacht: ‘ik zit goed’”, vertelde de leidsman.

“Niet dat ik Swerts een ernstige blessure toewens, maar toen hij vlak daarna gewoon weer het veld in kwam, kreeg ik al geen prettig gevoel”, gaf Blom eerder toe. De beelden bevestigden het onheilspellende gevoel van de scheidsrechter. “Ik zit fout, ik baal hier echt van. Ik vind het ook zeer oncollegiaal van Swerts.”

Bezig met laden …