voetbalzone

Blom verziekt humeur Schotten: 'Ik moet oppassen wat ik zeg'

Erik van Dam03 sep 2011, 20:22
Laatst bijgewerkt: 03 sep 2011, 20:22
Advertentie

De Schotse bondscoach Craig Levein was op zijn zachtst gezegd niet te spreken over het functioneren van scheidsrechter Kevin Blom tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd Schotland – Tsjechië, zaterdagavond. In de laatste minuut benutte de bezoekende partij een strafschop, waardoor de stand op de valreep gelijk werd. Een klap in het gezicht van Levein: “Het is de schuld van de scheidsrechter.”

Door doelpunten van Kenny Miller ('45) en Darren Fletcher ('82) leken de Schotten vlak voor tijd zeker van de overwinning. Daar kon het tegendoelpunt van Jaroslav Plasil ('78) weinig aan veranderen. Vlak voor tijd scoorde Michal Kadlek echter vanuit een penalty, gegeven na een duidelijke schwalbe van Jan Rezek. “Wij hebben niets fout gedaan”, aldus Levein tegen BBC Radio.

Hij vervolgt: “Ik moet oppassen met wat ik zeg. Twee enorme fouten van de scheidsrechter. Hij heeft ook verzuimd ons een penalty te geven.” Door het gelijkspel wordt het voor Schotland schier onmogelijk zich nog te plaatsen voor het EK. Tsjechië is nog wel in de race, al is dat weliswaar ver achter het onaantastbare Spanje.

Bezig met laden …