voetbalzone

Blunder in België: ‘Dit is gras voor golfterreinen en voortuintjes’

Peter Nusselder25 feb 2016, 12:40
Laatst bijgewerkt: 25 feb 2016, 12:40
Advertentie

Ajax had in het verleden veel problemen met de grasmat, maar ook bij AA Gent gaat op dat gebied niet alles van een leien dakje: het veld dat anderhalve week geleden in de Ghelamco Arena werd neergelegd, is eigenlijk helemaal niet geschikt om voetbalwedstrijden op te spelen.

/

De mat, de vierde al sinds de kampioen van België in 2013 het nieuwe stadion in gebruik nam, ligt er inmiddels dan ook al erg slecht bij, terwijl er pas twee keer op gespeeld is. Axel Gheerinck is bij Gent verantwoordelijk voor de ondergrond waarop gespeeld wordt, maar werd niet betrokken bij de keuze voor de verse graszoden, waarvoor een bedrag van 200.000 euro op tafel werd gelegd.

Zo kon het gebeuren dat de Engelse producent op de proppen kwam met een veld dat niet bedoeld is om op te voetballen. “De nieuwe grasmat bestaat voor de helft uit een grassoort die gebruikt wordt voor de aanleg van golfterreinen en voortuintjes”, vertelt Gheerinck aan Het Nieuwsblad. “Wij gebruiken dat soort gras nooit voor een sportveld in België. Want als je daar met noppen op gaat spelen, is het net zeep.”

Bezig met laden …