Blunder Mannone leidt debacle Jong Italië tegen Wit-Rusland in

Daniel Cabot Kerkdijk12 okt 2010, 19:34
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2010, 19:34

Jong Italië ontbreekt volgend jaar zomer verrassend genoeg op het EK onder 21. De Zuid-Europeanen gingen in en tegen Wit-Rusland met liefst 3-0 onderuit. Afgelopen vrijdag wonnen de Azzurrini in Rieti met 2-0, maar die voordelige marge was niet voldoende om dinsdagavond een debacle te voorkomen.

Vito Mannone had een aandeel in de nederlaag. De doelman van Arsenal ging al vroeg in de fout toen hij zich van de bal liet zetten en Vladimir Yurchenko de bal in het lege doel kon werken. Eén minuut later verkeek Angelo Ogbonna zich op een pass en verdubbelde Yurchenko de voorsprong van Wit-Rusland.

De ploeg van bondscoach Pierluigi Casiraghi kreeg via Mattia Destro een goede kans, maar zijn volley ging naast. Ook na rust slaagde Italië er niet in om zich van een belangrijk doelpunt te verzekeren. Oleg Veretilo maakte in de verlenging de 3-0 en daarmee trok Wit-Rusland de tweestrijd naar zich toe. Stefano Okaka had pech toen zijn inzet op de bovenkant van de lat kwam.