Blunderende Calero schenkt Pumas de titel

01 jun 2009, 11:43
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2009, 11:43
Miguel Calero gaat slapeloze nachten tegemoet. De doelman van het Mexicaanse Pachuca was met zijn ploeg in de strijd om het landskampioenschap, maar blunderde in de extra tijd bij een matig schot van Pablo Barrera. Omdat Pachuca in de resterende tijd niet meer wist te scoren, ging de Mexicaanse titel naar UMAN Pumas (2-2).

Voor Calero ging het mis in de verlenging. Na 107 minuten spelen brak Barrera door aan de rechterkant, omspeelde hij twee tegenstanders en schoot hij uit een onmogelijke hoek op doel. De poging leek een eenvoudige prooi te zijn voor Calero, maar de onfortuinlijke doelman ging in de fout en liet de bal onder zijn lijf het net in gaan. De gelijkmaker was een feit.

Omdat Pumas de eerste wedstrijd van de finaleronde al had gewonnen (1-0) mocht de equipe uit Mexico-stad het landskampioenschap op haar naam schrijven. Voor Puma betekende de titel het eerste succesje sinds 2004 en het zesde kampioenschap uit de historie van de club. Pumas neemt het stokje over van Morelia.