voetbalzone

Blunderende Foster helpt West Ham naar zege in halve finale Carling Cup

Thijs Post11 jan 2011, 21:40
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2011, 21:40
Advertentie

West Ham United heeft de problemen van de Premier League, waarin de ploeg op de laatste stek staat in de rangschikking, dinsdagavond grotendeels van zich af gespeeld in de halve finale van de Carling Cup. In een uitmuntende eerste helft tegen Birmingham City kwam de ploeg van manager Avram Grant dankzij een doelpunt van Mark Noble op 1-0. De tweede helft verliep een stuk moeizamer voor The Hammers en Liam Ridgewell tekende voor de gelijkmaker. Dankzij een enorme blunder van Birmingham-doelman Ben Foster greep West Ham, met tien man, via Carlton Cole alsnog de zege.

/

West Ham begon furieus aan het treffen en kreeg via Frédéric Piquionne en Matthew Upson goede kansen op de openingstreffer, maar beide keren redde goalie Foster. Na dertien minuten was het wel raak. Noble zette een aanval op, kreeg de bal via spits Victor Obinna en Jonathan Spector terug, en hamerde diagonaal via de grabbelende Foster tegen de touwen: 1-0. De thuisploeg domineerde in het eerste bedrijf en met name op het middenveld had Birmingham niets in te brengen.

Foster bleef het maar druk houden en moest handelend optreden op schoten van onder meer Spector en James Tomkins. Birmingham-manager Alex McLeish moest wat doen en zijn donderspeech tijdens de onderbreking leek zijn pupillen goed gedaan te hebben, want de ploeg acteerde na de pauze een stuk beter. Nadat een kopbal van spits Cameron Jerome van de lijn werd gehaald knikte Ridgewell even later wel tegen de touwen. Direct na de treffer werd Obinna na een gemene trap richting Seb Larsson van het veld gestuurd, waarna de fans op Upton Park de bui al zagen hangen.

Hoewel Birmingham sterk aandrong om de terugwedstrijd tot een formaliteit te degraderen counterde de thuisploeg naar de winnende treffer. Aanvoerder Scott Parker vond Spector, die invaller Cole bereikte. De spits leverde een slap rollertje af, maar Foster liet het speeltuig koddig door zijn benen glippen: 2-1. De return is op 26 januari en de winnaar van het tweeluik neemt het in de finale van het bekertoernooi op tegen de winnaar van de confrontatie tussen Arsenal en Ipswich Town.

Bezig met laden …