voetbalzone

Boateng: 'Badboy-imago voelt nu als een last voor mij'

Bart Kruyt24 mei 2010, 17:48
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2010, 17:48
Advertentie
/

Kevin-Prince Boateng is één van de meest besproken WK-gangers van deze maand. De middenvelder van Portsmouth maakte in de bekerfinale tegen Chelsea een vervelende overtreding op de enkel van Michael Ballack, die daardoor afwezig zal zijn op het aankomende WK. “Dat vind ik erg spijtig, want het was nooit mijn bedoeling om hem te blesseren. Ik was gewoon te laat”, zei Boateng op de website van de FIFA.

Diverse (Duitse) media denken daar echter anders over. Boateng staat al zijn gehele loopbaan niet bekend als een lieverdje en daarom heeft hij de schijn tegen. “Ik heb het imago van een badboy en in het begin was dat grappig”, vertelde Boateng, die werd geboren in Berlijn maar met Ghana naar het WK gaat. “Dat soort dingen vind je leuk als je achttien bent. Maar ik ben nu 23 jaar, ben getrouwd en heb een kind. Het imago voelt nu als een last voor mij.”

Boateng ontkent dat hij met slechte bedoelingen op het veld loopt. “De media hebben mij dit imago gegeven en wachten nu af totdat ik wat fout doe”, zei de middenvelder. “Maar de mensen die mij echt kennen weten dat ik geen badboy ben en dat is het belangrijkste voor mij. De meest belangrijke dingen voor mij zijn mijn familie en het voetbal en ik hoop dat ik dit imago over een tijdje van me af kan schudden.” Saillant detail: op het WK treft Boateng met Ghana Duitsland.

Bezig met laden …