voetbalzone

Boateng: ‘Ghana vertegenwoordigt nu het hele continent’

Erik van Dam24 jun 2010, 13:10
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2010, 13:10
Advertentie

Ghanees middenvelder Kevin-Prince Boateng is zich ervan bewust dat in Afrika nu alle ogen gericht zijn op de Black Stars. Vooralsnog plaatste Ghana zich als eerste en enige land voor de achtste finales van het WK; Ivoorkust kan daar alleen met een wonder nog bijkomen. “We spelen voor heel Afrika. Ghana vertegenwoordigt het hele continent”, stelt Boateng donderdag.

/

“De Afrikaanse fans zullen ons steunen en we gaan alles geven”, belooft de geboren Duitser in sportkrant Bild. Ghana plaatste zich woensdag ondanks de 1-0-nederlaag tegen Duitsland voor de achtste finales; het eindigde als tweede in de groep en treft hierna de Verenigde Staten. Gastland Zuid-Afrika, Nigeria, Kameroen en Algerije zijn uitgeschakeld.

Het treffen met Duitsland was beladen voor Boateng, die voorafgaand aan het toernooi Michael Ballack blesseerde in de FA Cup-finale. De gelouterde Duits international moest het WK daardoor laten schieten “Het was absoluut een bijzondere wedstrijd, maar zowel van mij als van de Duitsers was er geen wanklank te horen tijdens het duel”, sprak Boateng een dag na de verloren wedstrijd tegen Duitsland.

Bezig met laden …