voetbalzone

Boateng hoopt na mislukt jaartje Griekenland op nieuw Engels avontuur

Matthijs van Laar08 jul 2011, 13:21
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2011, 13:21
Advertentie

George Boateng heeft nog altijd niet genoeg van voetbal op hoog niveau. De 35-jarige middenvelder leek na het inleveren van zijn contract bij het Griekse Xanthi af te gaan bouwen, maar hoopt aan de slag te kunnen in de Engelse Championship. Ipswich Town biedt hem de kans zich te bewijzen.

/

De roemruchte club, waar in het verleden onder meer spelers als Arnold Mühren en Frans Thijssen onder contract stonden, verblijft komende week in Nederland om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Boateng traint dan mee. “Als het aan mezelf ligt speel ik nog twee seizoenen op een hoog niveau”, vertelt hij aan Voetbal International. “Nog altijd barst ik van het zelfvertrouwen en denk ik voor veel ploegen een versterking te kunnen zijn.”

Boateng is bepaald niet onbekend met het Engelse voetbal. De viervoudig Oranje-international was tussen 1998 en 2010 actief in het Verenigde Koninkrijk, waar hij speelde voor Coventry City, Aston Villa, Middlesbrough en Hull City. Met 383 optredens is hij de Nederlander met het meeste aantal duels in de Premier League.

Bezig met laden …