voetbalzone

Boateng: ‘In zijn leeftijdscategorie is hij de beste voetballer van de wereld’

Peter Nusselder05 sep 2013, 13:20
Laatst bijgewerkt: 05 sep 2013, 13:20
Advertentie

Kevin-Prince Boateng verruilde AC Milan nog maar een week geleden voor Schalke 04, maar aan enkele dagen bij zijn nieuwe werkgever heeft de Ghanees international genoeg gehad om te in de gaten te krijgen hoe goed zijn negentienjarige ploeggenoot Julian Draxler op dit moment reeds is.

/

Bij zijn overgang naar die Königsblauen had de aanvallende middenvelder graag de beschikking gekregen over het shirt met rugnummer 10, maar Boateng legt zich er zonder problemen dat dit tricot al is voorbehouden aan Draxler. “Als je iemand als hij in je team hebt die dat nummer draagt, dan is dat eenvoudig om te accepteren”, laat de Duitsland geboren Ghanees weten in gesprek met BILD.

Boateng is onder de indruk van Draxler, die nog voor zijn twintigste al meer dan honderd keer uitkwam voor Schalke en ook reeds zes interlands met het Duits elftal achter zijn naam staan. “In zijn leeftijdscategorie is hij de beste voetballer van de wereld”, vindt Boateng. “Jonge spelers die zo veel talent hebben als hij verdienen het om met nummer 10 te spelen”, zegt de international van Ghana over de veelbelovende middenvelder.

Bezig met laden …