voetbalzone

Boateng zet net begonnen interlandcarrière op 24-jarige leeftijd al stop

Erik van Dam04 nov 2011, 12:51
Laatst bijgewerkt: 04 nov 2011, 12:51
Advertentie

Kevin-Prince Boateng heeft besloten niet langer uit te komen voor het Ghanese nationale team. De nationale bond van het Afrikaanse land bevestigt via de officiële kanalen dat het een brief van Boateng heeft ontvangen, waarin hij bekendmaakt niet meer door te gaan met het spelen van interlands. De fysieke belasting van het spelen van wedstrijden voor AC Milan én Ghana is volgens de pas 24-jarige Boateng te groot.

/

Boateng werd geboren in Duitsland, maar koos er ondanks drie jeugdinterlands bij die Mannschaft voor om als A-international uit te komen voor het land waarvan hij ook een nationaliteit heeft, Ghana. Vorig jaar juni debuteerde hij in de vriendschappelijke interland tegen Letland; acht dagen later stond hij in de basis van het eerste WK-duel van Ghana met Servië.

The Black Stars zouden het uiteindelijk verrassend tot de kwartfinales schoppen. Boateng scoorde in de tweede ronde nog tegen de Verenigde Staten, maar was er niet bij in de verloren kwartfinalepartij tegen Uruguay. Boateng speelde inmiddels negen interlands, maar daar lijkt het nu bij te blijven. Het op en neer reizen naar Afrika is niet meer te combineren met het drukke speelschema en het trainingsregime van zijn club, Milan.

Bezig met laden …