voetbalzone

Bobic eist op eerste werkdag direct duidelijkheid van Khedira

Erik van Dam27 jul 2010, 16:31
Laatst bijgewerkt: 27 jul 2010, 16:31
Advertentie

Fredi Bobic heeft geen half werk gemaakt van zijn eerste werkdag als technisch directeur van VfB Stuttgart. De oud-spits trad dinsdag in functie bij de club waar hij zelf jarenlang speelde. Zijn eerste daad was een gesprek regelen met middenvelder Sami Khedira. Bobic heeft de begeerde speler laten weten dat hij duidelijkheid moet verschaffen over zijn sportieve toekomst.

/

Khedira (23) is al wekenlang inzet van een steekspel tussen Stuttgart en Real Madrid. De middenvelder kan na zijn succesvolle WK met Duitsland naar Spanje vertrekken, maar dan willen Die Schwaben wel dat er vanuit Zuid-Europa tien miljoen euro wordt overgemaakt. Voor minder mag Khedira niet vertrekken bij zijn huidige club. De speler zelf laat de club ondertussen niet zeker weten wat hij nu het liefste wil.

Zijn volgend jaar aflopende contract verlengen deed hij nog altijd niet. Omdat de transfermarkt over vijf weken sluit, wil Bobic dat Khedira open kaart speelt. De technisch directeur weet dat het gevaar groot is dat de middenvelder volgend jaar gratis de deur uitloopt. “En dat zou geen goede zaak zijn. We willen Sami’s contract graag openbreken en verlengen, maar het is aan hem. We zullen in de komende dagen met elkaar om de tafel gaan zitten.”

Mocht Khedira verkocht worden, dan kan de opbrengst weer worden geïnvesteerd in de selectie. Stuttgart zal daarbij echter niet een vergelijkbare speler in dezelfde linie halen. “Dat is niet nodig. We hebben al drie jongens in onze selectie zitten die op zijn positie uit de voeten kunnen”, stelt Bobic dinsdag. Dat houdt overigens niet in dat er geen spelers bij zullen komen. “Er worden zeker weten nog meerdere spelers gehaald”, verzekert de Duitser.

Bezig met laden …