voetbalzone

Bobic geeft Stuttgart-selectie scherpe waarschuwing na ontslag Gross

Erik van Dam15 okt 2010, 12:58
Laatst bijgewerkt: 15 okt 2010, 12:58
Advertentie

Wie zijn eigen ego boven dat van de club stelt, heeft geen toekomst meer bij VfB Stutgart. Die waarschuwing heeft manager Fredi Bobic afgegeven aan de selectie van Die Schwaben. “Dan is het basta, eruit. Het is ons ernst, niemand kan zich meer verschuilen achter een ander”, aldus Bobic. Hij trad voor aanvang van dit seizoen in dienst bij Stuttgart als manager.

Deze week werd trainer Christian Gross ontslagen, omdat Stuttgart het beroerd doet in de competitie. De club staat troosteloos laatste en boekte maar één overwinning in de eerste zeven speelronden; de overige zes duels gingen verloren. Volgens Bobic wordt de komende tijd iedere speler geobserveerd, om te kijken of er geen rotte appels in de groep zitten. Iedereen die zich tegen het team keert of zichzelf te belangrijk acht, zal volgens Bobic zijn spullen kunnen pakken.

“Als je de basis niet eens beheerst, dan heb ik het over tackelen, omschakelen en wedstrijdbeleving, dan heb je in het moderne voetbal niets te zoeken. Het belangrijkste in de huidige situatie is om vooruit te kijken en goede signalen uit te zenden. Dat heb ik gemist. Ik verwachtte een duidelijke koers en de juiste respons. Maar er kwamen vrijwel geen oplossingen tijdens de moeilijke periode, die we al vanaf het begin van het seizoen meemaakten.”

Bezig met laden …