voetbalzone

Bobson in voetsporen van Nelisse en Opdam

29 aug 2008, 16:59
Laatst bijgewerkt: 29 aug 2008, 16:59
Advertentie
Kevin Bobson mag zich vanaf vandaag vrijdag speler van Red Bull Salzburg noemen. De clubloze aanvaller tekende vrijdag een éénjarig contract bij de Oostenrijkse club. "Hij is een sterke dribbelaar, snel explosief én geeft goede voorzetten", weet trainer Co Adriaanse nog van hun gezamenlijke periode bij Ajax.

Bobson wordt na Barry Opdam en Robin Nelisse de derde Nederlandse speler bij Red Bull Salzburg. De Amsterdammer kon het in mei met NEC niet eens worden over een nieuw contract. De 27-jarige linksbuiten wilde daarop in het buitenland zijn transfervrije status verzilveren.

De oud-speler van Ajax, Espanyol en NAC kwam voor de Nijmegenaren veertien duels in actie en was zodoende nauw betrokken bij de opmars van de club, die uiteindelijk een ticket voor het toernooi om de UEFA Cup opleverde.

Red Bull Salzburg staat op de derde plaats in de Oostenrijkse Bundesliga. De gedeelde koplopers Sturm Graz en Rapid Wien hebben twee punten meer na zeven wedstrijden. Nelisse is met vier doelpunten één van de smaakmakers, terwijl Opdam tot dusverre tweemaal in de basis verscheen.
Bezig met laden …