voetbalzone

Boca bereikt akkoord met Dortmund en zwaait na Magallán opnieuw stopper uit

Robin Bruggeman14 jan 2019, 14:43
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2019, 14:43
Advertentie

Borussia Dortmund heeft zich maandagmiddag verzekerd van de diensten van Leonardo Balerdi. De koploper van de Bundesliga laat weten dat de negentienjarige centrale verdediger overkomt van Boca Juniors en een ‘langlopend’ contract heeft gesigneerd. Volgens berichten in de Argentijnse en Duitse pers is er een vast bedrag van vijftien miljoen euro gemoeid met de transfer, dat door middel van bonussen met nog twee miljoen op kan lopen.

“Het aantrekken van Leonardo Balerdi is een transfer voor de toekomst, die eigenlijk voor aankomende zomer stond gepland, maar nu naar voren is gehaald. Hij is een intelligente centrale verdediger, die defensief sterk is. Hij is ook goed in de opbouw en heeft een goede pass. We zijn erg blij dat hij voor ons gekozen heeft en we zijn ervan overtuigd dat zijn talenten ons in de toekomst verder zullen helpen”, laat technisch directeur Michael Zorc weten.

Balerdi heeft maandag na het signeren van zijn contract meteen meegetraind met de selectie van trainer Lucien Favre. De Argentijns jeugdinternational komt uit de jeugd van Boca en maakte in augustus van het afgelopen jaar zijn officiële debuut voor de grootmacht. De jongeling, die uiteindelijk tot vijf wedstrijden in de hoofdmacht kwam, is na de door Ajax aangetrokken Lisandro Magallán al de tweede centrale verdediger die deze maand vertrekt uit La Bombonera.

Bezig met laden …