voetbalzone

Boca dankzij Cvitanich heel seizoen ongeslagen, Veron gaat door

Bart Kruyt12 dec 2011, 05:40
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2011, 05:40
Advertentie

Boca Juniors heeft het seizoen in de Argentijnse Apertura in stijl beëindigd. De ploeg van Julio Falcioni werd vorige week al kampioen en won zondagavond nog met 1-0 van All Boys, dankzij een treffer van Ajacied Dario Cvitanich. Boca heeft het gehele seizoen in de Apertura nu geen enkele competitiewedstrijd verloren: twaalf duels werden er gewonnen, zeven gelijkgespeeld.

/

Cvitanich maakte elf minuten voor tijd het winnende doelpunt namens Boca, dat op dat moment al een tijdje met een man meer op het veld stond wegens een rode kaart voor Juan Rodriguez van All Boys vroeg in de tweede helft. Cvitanich was dit seizoen goed voor vijf doelpunten voor Boca, waaronder twee treffers in de kampioenswedstrijd van vorige week tegen Banfield.

Bij Estudiantes heeft Juan Sebastian Veron zijn pensioen met nog eens zes maanden uitgesteld. De voormalig middenvelder van onder meer Manchester United is inmiddels 36 jaar oud en zou na zondag stoppen met betaald voetbal, maar heeft besloten er nog een halfjaar aan vast te plakken. Dat leverde hem een staande ovatie op tegen Union Santa Fe, dat met 2-0 verslagen werd.

Mexico
Een stuk noordelijker dan Argentinië was het zondag feest voor de supporters van Tigres UANL. De Mexicaanse club veroverde voor de derde keer in haar historie de landstitel, door in de finale van de Apertura Monterrey te verslaan. Na de 1-0 overwinning van afgelopen donderdag was Tigres zondag met 3-1 te sterk voor de runner-up. Tigres werd in 1978 en 1982 eerder kampioen van Mexico.


Bezig met laden …