voetbalzone

Boca en Fluminense in evenwicht in Copa

29 mei 2008, 09:17
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2008, 09:17
Advertentie
Twee voltreffers van Juan Román Riquelme waren woensdagavond niet voldoende voor Boca Juniors om een goede uitgangspositie te boeken in de Copa Libertadores. De Argentijnse topclub werd in Buenos Aires in het eerste duel van de halve finales door Fluminense uit Brazilië op een gelijkspel gehouden: 2-2.

Riquelme opende al na twaalf minuten spelen de score. Op aangeven van Rodrigo Palacio schoot de spelmaker met rechts de bal tegen de touwen. De vreugde was van korte duur. Uit een vrije trap van Thiago Neves kopte Thiago Silva de gelijkmaker binnen.

De club uit Buenos Aires nam vervolgens het heft in handen. Zo schoot Cristian Chavez op de lat en moest Fluminense-goalie Fernando Henrique meerdere malen ingrijpen. Na ruim een uur spelen zette Riquelme zijn ploeg weer op voorsprong. De middenvelder liet Henrique met een van richting verandere vrije trap kansloos.

Een blunder van Boca-doelman Pablo Migliore - die de geblesseerde Mauricio Caranta verving - betekende in de slotfase de uiteindelijke eindstand. De doelwachter liet een schot van Thiago Neves uit zijn handen glippen.
Bezig met laden …