voetbalzone

Boca en River ontbreken voor het eerst sinds 1992 in Libertadores

Daniel Cabot Kerkdijk30 nov 2009, 06:50
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2009, 06:50
Advertentie

In de volgende editie van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse evenknie van de Champions League, zullen Boca Juniors en River Plate niet van de partij zijn. Met nog drie wedstrijden te gaan hebben de clubs uit Buenos Aires geen uitzicht meer op een plek die recht geeft op deelname. Het is de eerste keer sinds 1992 dat beide Argentijnse topclubs op het prestigieuze toernooi ontbreken.

Tussen 1993 en 2008 was River Plate immer een van de deelnemers, terwijl haar stadsgenoot tussen 2000 en 2007 liefst viermaal met de eindoverwinning aan de haal ging. Alleen in 2006 ontbraken los Xeneizes op het appèl. Boca Juniors staat in het huidige Torneo Apertura op een teleurstellende negende plaats, terwijl River zelfs vijf plekken lager staat.

Voorlopig zijn Estudiantes de la Plata, als titelverdediger, Vélez Sársfield, als winnaar van het Torneo Clausura, en Colón de Santa Fe verzekerd van deelname. Op de laatste drie speeldagen moet duidelijk worden naar wie de drie toegangsbewijzen gaan. Op dit moment leidt Banfield verrassend de dans in Argentinië. De koploper heeft twee punten voorsprong op Newell's Old Boys.

Bezig met laden …