Boca grijpt naast Copa Libertadores en raakt huilende Riquelme kwijt

Daniel Cabot Kerkdijk05 jul 2012, 07:55
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2012, 07:55
/

Corinthians heeft voor het eerst de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse evenknie van de Champions League, in de wacht gesleept. De club uit Sao Paulo versloeg woensdagavond zesvoudig winnaar Boca Juniors uit Argentinië met 2-0. De eerste wedstrijd, vorige week in Buenos Aires, was in een remise geëindigd: 1-1.

Emerson opende de score enkele minuten na rust met een schot van dichtbij na een voorzet vanuit een vrije trap. Na een uitbraak in de 72ste minuut verdubbelde de aanvaller de voordelige marge. Corinthians, met voormalig PSV'er Cássio Ramos op doel, had zich de afgelopen weken volledig op de finale van de Copa Libertadores ingesteld. In de Braziliaanse competitie koos men voor de tweede garnituur, waardoor men na zes competitieduels in de Série A pas vier punten heeft verzameld.

Juan Román Riquelme speelde zeer waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd in het shirt van Boca Juniors. De spelmaker, die vroeger voor Barcelona en Villarreal speelde, maakte na afloop, met tranen in zijn ogen, bekend dat hij vertrekt. "Ik ga weg. Ik voel me leeg en haal bij Boca niet de helft van mijn niveau." De 34-jarige Riquelme ligt overhoop met coach Julio Falcioni en voorzitter Daniel Angelici over de contractsituaties van collega's als Dario Cvitanich en Facundo Roncaglia. Mogelijk ligt zijn toekomst in China, een bestemming die momenteel zeer in trek is voor voetballers op leeftijd.