Bochum en FC Köln schieten niets op met doelpuntloos gelijkspel

Daniel Cabot Kerkdijk27 nov 2009, 22:13
Laatst bijgewerkt: 27 nov 2009, 22:13

VfL Bochum heeft geen succesvol vervolg kunnen geven aan de uitstekende zege van vorige week op Hamburger SV. De laagvlieger was in eigen huis tegen 1.FC Köln de mindere, maar hield toch één punt overaan het duel: 0-0. Beide ploegen konden de overwinning goed gebruiken gezien de stand, maar schieten weinig op met de remise en blijven onderaan de ranglijst bivakkeren.

Köln had in de beginfase meer balbezit en was positioneel beter dan de thuisploeg. De ploeg van Zvonimir Soldo bepaalde het spel, maar kon dit niet in goede doelkansen uitdrukken. De enige grote kans in de eerste helft was een goede afstandspoging van Adil Chihi, die van ruim dertig meter net langs de kruising schoot. Hiertegenover stond een uiterst defensieve thuisploeg op het veld, die voornamelijk de intentie leek te hebben geen tegentreffer te incasseren.

Met het inbrengen van onder meer Diego Klimowicz herpakte Bochum zich in de tweede helft. De ploeg had meer balbezit, bepaalde het spel en speelde attractief voetbal. Het teruggedrongen Köln mocht van gelukspreken toen arbiter Deniz Aytekin niet naar de stip wees toen Klimowicz bij een corner naar de grond werd getrokken. Toch kwam Bochum twintig minuten voor tijd nog goed weg toen Petit vanaf tien meter de 0-1 op zijn voet leek te hebben maar de paal trof en aanvoerder Milivoje Novakovic in blessuretijd uit de draai centimeters naast schoot.