Bochum legt Hannover het zwijgen op

22 feb 2008, 22:35
Laatst bijgewerkt: 22 feb 2008, 22:35
VfL Bochum heeft voorlopig afstand gedaan van de nakende degradatiezone. Het elftal van Marcel Koller was in het eigen Rewirpower-stadion met 2-1 sterk voor Hannover 96.

Met enig fortuin kwam de thuisploeg aan de leiding toen Hannover-verdediger Steve Cherundolo de bal in eigen doel werkte. Een schot van Stanislav Sestak werd door de keeper uit het doel gewerkt, maar belandde uiteindelijk via zijn ploeggenoot alsnog achter de doellijn.

Vlak na de hervatting kwamen de bezoekers, waar Arnold Bruggink na rust werd gewisseld voor Vahid Hashemian, via Mike Hanke op gelijke hoogte. Vijf minuten later pakte Bochum opnieuw een voorsprong dankzij Benjamin Auer, die een voorzet van Sestak binnenknikte.

Voor Bochum betekent het de tweede overwinning in vier wedstrijden en rukt op naar de elfde plaats. Hannover incasseerde zijn tweede nederlaag op rij en blijft hangen op de negende positie.