voetbalzone

‘Bod van Fulham is hoog genoeg’

26 jan 2008, 10:31
Laatst bijgewerkt: 26 jan 2008, 10:31
Advertentie
Erik Nevland legt zich niet zomaar neer bij de vruchteloze onderhandelingen tussen werkgever FC Groningen en het geïnteresseerde Fulham. Beide clubs zaten vrijdagavond om de tafel, maar het Londense bod van anderhalf miljoen euro kon de Noorderlingen niet bekoren.

"Het bod van Fulham is absoluut hoog genoeg”, laat de Noor aan het Dagblad van het Noorden weten. “Of ik boos ben op FC Groningen? Daar wil ik niet op reageren. Hoe ik mij nu ten opzichte van FC Groningen zal opstellen? Ik ga niet reageren zoals Bruno Silva, maar dat is kennelijk wel de beste manier om weg te komen.”

Fulham kon niet substantieel meer bieden dan het bod dat het eerder had uitgebracht. “Het eerste bod van Fulham bedroeg 1,2 miljoen euro”, vertelde algemeen directeur Hans Nijland vrijdagavond laat op de website. “Dat hebben wij met elkaar als ontoereikend betiteld. Uiteindelijk wilde Fulham vanavond niet verder gaan dan anderhalf miljoen euro. Dat vinden wij onvoldoende.”

“Voor dat bedrag kunnen wij op deze korte termijn geen goede vervanger vinden én wij kunnen dat ook niet verantwoorden naar onze achterban. Fulham heeft hierop aangegeven dat het wat hen betreft over en sluiten is”, aldus de bestuurder. Groningen was met Fulham in gesprek gegaan uit respect voor de verdiensten van Nevland voor de club.

Nevland (30) is in Groningen bezig aan zijn vierde seizoen. De Noorse aanvalsleider speelde in die periode 94 competitiewedstrijden voor de club en scoorde 43 keer. Voor hem ligt er op Craven Cottage een contract tot medio 2010 klaar.
Bezig met laden …