voetbalzone

‘Bod van 45 miljoen euro aanstaande: Neymar kan monstercontract tekenen’

Jeroen van Poppel11 jun 2023, 17:11
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2023, 17:11
Advertentie

Neymar krijgt de mogelijkheid om zijn loopbaan te vervolgen in Saudi-Arabië, zo meldt CBS Sports. De sterspeler van Paris Saint-Germain is in beeld bij Al-Hilal, dat zoekt naar een alternatief na het mislopen van Lionel Messi. Neymar heeft in Parijs al bezoek gehad vanuit Saudi-Arabië, waar hij naar verluidt 200 miljoen euro netto per jaar kan gaan opstrijken.

De Qatarese eigenaren van PSG richten zich na een nieuwe mislukte Europese campagne op vernieuwing en verjonging van de spelersselectie. Neymar mag dan ook vertrekken, maar dient wel een transfersom op te brengen. Dat vormt geen obstakel voor het steenrijke Al-Hilal, dat bereid is om 45 miljoen euro neer te tellen voor de 31-jarige Braziliaan. Dat zal naar verwachting voldoende zijn om het nog twee jaar doorlopende contract van Neymar bij PSG af te kopen.

De bal lijkt voornamelijk bij de flamboyante linksbuiten zelf te liggen. Neymar zal samen met zijn entourage moeten bepalen of hij op 31-jarige leeftijd al afscheid wil nemen van het Europese toptoneel. Drie weken geleden pakte L'Équipe nog uit met het nieuws dat Manchester United in gesprek is met PSG over Neymar, maar sindsdien bleef het stil. In de Premier League zal het salaris in ieder geval niet in de buurt komen bij het aanbod uit Saudi-Arabië.

Neymar kan voor vergelijkbare voorwaarden als Cristiano Ronaldo (Al-Nassr) naar het Midden-Oosten verkassen. Al-Hilal rekende er de afgelopen weken op Messi binnen te gaan halen, maar de Argentijnse wereldkampioen koos op het laatste moment voor Inter Miami in de MLS. Al-Hilal zoekt met spoed naar een superster, zeker nu regerend kampioen Al-Ittihad zijn signature signing al binnen heeft met Karim Benzema. Al-Nassr heeft ondertussen goede hoop de transfervrije Wilfried Zaha van Crystal Palace te gaan overnemen, terwijl ook een lijntje wordt uitgegooid naar Manchester City-sterren Ilkay Gündogan en Riyad Mahrez.

Bezig met laden …