voetbalzone

Bod van 25 miljoen euro geaccepteerd: 'Men moet zijn wensen begrijpen'

Bart Kruyt02 aug 2013, 18:50
Laatst bijgewerkt: 02 aug 2013, 18:50
Advertentie

Het Braziliaanse toptalent Bernard vervolgt zijn carrière mogelijk in Oekraïne. De twintigjarige linksbuiten wordt al maanden in verband gebracht met een transfer en zijn club Atlético Mineiro heeft nu met Shakhtar Donetsk een akkoord bereikt over een transfersom van 25 miljoen euro. Dat bevestigt president Alexandre Kalil van de club uit Belo Horizonte.

/

De vijfvoudig international zou volgens geruchten ook naar Tottenham Hotspur en Arsenal kunnen verkassen, maar Bernard lijkt een verhuizing naar de Premier League uit zijn hoofd te kunnen zetten. “Tottenham bood achttien miljoen euro, maar haakte hierna af. Arsenal zei dat ze ook een bod zouden uitbrengen, maar dat hebben ze nooit gedaan. Nu hebben we dus alleen de 25 miljoen van Shakhtar”, zegt Kalil tegen Radio Itatiaia. Bernard scoorde vannacht in zijn vermoedelijke afscheidswedstrijd tegen Paranaense en na afloop gaf trainer Cuca ook aan te verwachten dat de belofte vertrekt.

Shakhtar heeft dus een akkoord bereikt met Mineiro, maar Bernard lijkt alleen naar het eveneens geïnteresseerde FC Porto te willen. De aanvaller kreeg van landgenoot Hulk het advies om naar de Liga Sagres te verkassen en volgens vader Delio Duarte wil zijn zoon ook niets liever. “Als hij naar Oekraïne gaat, dan loopt hij het gevaar om het WK mis te lopen. Hij ziet Shakhtar niet als een optie, Portugal wel. Mineiro moet zijn wensen begrijpen en hem niet als een speelpop behandelen. Hij heeft veel voor de club gedaan en wil gewoon naar Porto”, zegt Duarte tegen Maisfutebol.

Mineiro lijkt echter gewoon van plan te zijn om Bernard, die nog een contract heeft tot september 2017, naar Donetsk te loodsen. Als zijn zaakwaarnemer in die missie slaagt, dan staat hem naar verluidt een premie van vijf miljoen euro te wachten. Bernard zei na de wedstrijd tegen Paranaense niet voor het geld te zullen kiezen: “Ik heb mezelf bedenktijd gegeven, maar geld is niet alles in het leven. Ik wil gelukkig zijn.” Bernard sluit ook niet uit dat hij tot de winter blijft, om zodoende nog deel te kunnen nemen aan het WK voor clubteams en zijn club aan de wereldtitel te kunnen helpen.

Bezig met laden …