voetbalzone

Bod van 35 miljoen euro op Perr Schuurs brengt transfer dichtbij

Jonathan van Haaster11 jul 2023, 17:08
Laatst bijgewerkt: 11 jul 2023, 17:08
Advertentie

De kans lijkt minimaal dat Perr Schuurs komend seizoen nog in het shirt van Torino te bewonderen is. DAZN weet te melden dat de Limburger een vierjarig contract kan ondertekenen bij Crystal Palace. De Londenaren hebben een bod ter waarde van 35 miljoen euro ingediend bij de Italiaanse club.

Na een uitstekend debuutseizoen in de Serie A staat de Nederlander in de belangstelling van clubs in binnen- en buitenland. Afgelopen vrijdag prijkte Schuurs nog op de voorpagina van Tuttosport. De sportkrant uit Turijn meldde toen dat Liverpool, West Ham United en Napoli hengelen naar zijn diensten. Torino is bereid mee te werken aan een transfer, mits er wordt voldaan aan de vraagprijs van dertig miljoen euro. Eerder dit jaar schreef de krant nog dat Torino vijftig miljoen euro eiste, maar de club lijkt dat bedrag bijgesteld te hebben. Door de interesse van meerdere clubs lijkt de totale transfersom minimaal 35 miljoen euro te worden.

Met name Napoli wordt genoemd als de volgende bestemming van Schuurs. In het Stadio Diego Armando Maradona zou de 23-jarige stopper de opvolger zou moeten worden van Kim Min-jae . De Zuid-Koreaan staat na een uitstekend seizoen voor een transfer naar Bayern München. De landskampioen van Italië lijkt echter haast te moeten maken, daar Crystal Palace hoopt alle concurrenten te snel af te zijn. Eerder werden ook nog Manchester United en Tottenham Hotspur genoemd als mogelijke bestemmingen, maar die clubs lijken inmiddels definitief te zijn afgehaakt.

De 23-jarige Schuurs maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Torino, dat negen miljoen euro exclusief bonussen overmaakte naar de Johan Cruijff ArenA. De verdediger was ontevreden over het gebrek aan speelminuten en koos daarom een jaar geleden voor een vertrek uit Amsterdam. In Turijn ontwikkelde Schuurs zich vrijwel direct tot een van de leiders in de ploeg van trainer Ivan Juric. Van de 34 wedstrijden die hij beschikbaar was in de Serie A verscheen hij er in 28 aan de aftrap. Il Grande Toro eindigde het seizoen uiteindelijk als tiende.

Bezig met laden …