Mikayil FayeImago

Bod van PSV op verdediger Barcelona is bekend: dubbele cijfers én mega terugkoopclausule

Mart van Mourik21 aug 2024, 18:05
Laatst bijgewerkt: 21 aug 2024, 18:05
Advertentie

PSV is bereid flink te betalen voor Mikayil Faye, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano woensdag. De Eindhovenaren hebben inmiddels een officieel bod ingediend bij FC Barcelona voor de twintigjarige verdediger, die in Catalonië nog tot medio 2027 vastligt.

Romano weet dat PSV een bod van elf miljoen euro heeft neergelegd bij Barcelona. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot dertien miljoen euro. Met het voorstel gaat PSV de concurrentiestrijd aan met onder meer Lille OSC en Stade Rennes, die zich al eerder met een bod van onbekende hoogte hadden gemeld.

Naast het totaalpakket van dertien miljoen euro is PSV ook bereid een terugkoopclausule op te nemen in het akkoord. Volgens de berichtgeving zal Barcelona bij terugkoop wel een bedrag van meer dan dertig miljoen euro moeten betalen.

Naar verluidt heeft PSV al contact gezocht met de entourage van de international van Senegal. Faye ligt goed in de markt. Mundo Deportivo schreef dinsdag al dat Faye onderweg was naar Stade Rennes, maar dat lijkt dus nog niet het geval.

Woensdagmiddag berichtte de Spaanse sportkrant dat FC Porto, AS Monaco, AC Milan, Lille en Rennes interesse hebben in Faye, al lijken er op dit moment dus drie concrete aanbiedingen te liggen.

Faye werd in de zomer van 2023 voor 1,5 miljoen euro door Barça opgepikt bij het Kroatische NK Kustosija. De jonge verdediger maakte vervolgens een seizoen lang deel uit van Barcelona B.

PSV is naarstig op zoek naar defensieve versterkingen. André Ramalho (transfervrij naar Corinthians), Jordan Teze (AS Monaco), Shurandy Sambo (Burnley) en Patrick van Aanholt (transfervrij) zijn al vertrokken, terwijl Olivier Boscagli zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar Brighton & Hove Albion.

Bezig met laden …