voetbalzone

‘Bod vanuit Engeland wordt voorbereid bij groen licht voor vertrek Neymar’

Jordi Tomasowa14 jul 2023, 09:39
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2023, 09:39
Advertentie

Chelsea houdt de situatie omtrent Neymar bij Paris Saint-Germain nauwlettend in de gaten, zo meldt Le Parisien. De clubleiding van de Franse grootmacht heeft nog geen beslissing genomen over de toekomst van de 31-jarige Braziliaan, echter bestaat de kans dat hij uiteindelijk deze zomer uit het Parc des Princes mag vertrekken. In dat geval lijkt Chelsea goede papieren te hebben om Neymar in te lijven.

Neymar onderging begin maart een enkeloperatie nadat hij op 19 februari in het Ligue 1-duel met Lille OSC (4-3 winst) een serieuze blessure opliep. Hij miste daardoor de laatste vijftien wedstrijden van het seizoen. Afgelopen maandag hervatte de aanvaller de individuele training bij PSG, maar zijn daadwerkelijke rentree in wedstrijdverband wordt in het gunstigste geval pas in september verwacht.

In de tussentijd blijft Neymars sportieve toekomst onduidelijk. De vleugelspeler ligt nog tot medio 2025 vast bij les Parisiens, maar het is niet ondenkbaar dat hij zijn laatste wedstrijd voor de Fransen al gespeeld heeft. De supporters van PSG leken in mei klaar te zijn met Neymar. De 124-voudig international van Brazilië moest het destijds ontgelden, toen een groepje ultra’s bij zijn huis schreeuwde om zijn vertrek.

Chelsea heeft inmiddels navraag gedaan bij de Franse topclub naar de situatie van Neymar en is naar verluidt bereid om een bod uit te brengen indien hij daadwerkelijk mag vertrekken uit Parijs. Het gerenommeerde Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op zestig miljoen euro.

Luis Enrique, de kersverse trainer van PSG, heeft zijn plannen voor komend seizoen nog niet bekendgemaakt. De club zou volgens verschillende media echter willen bouwen aan een nieuwe driemansaanval met Kylian Mbappé op links, een centrumspits (Dusan Vlahovic of Randal Kolo Muani) en een rechtervleugelaanvaller (Bernardo Silva), waardoor er voor Neymar niet langer perspectief is.

Bezig met laden …