voetbalzone

Boere: 'Ik denk hier sneller speelminuten te krijgen dan bij Ajax'

Erik van Dam18 jan 2012, 06:56
Laatst bijgewerkt: 18 jan 2012, 06:56
Advertentie

Tom Boere rondde recent zijn overgang van Ajax naar AA Gent af. De aanvaller van Nederlandse komaf speelde van zijn zevende tot zijn veertiende ook al voor de Buffalo's en kreeg in Amsterdam te weinig speeltijd, om perspectief te houden op een voorspoedige toekomst. Derhalve maakte hij weer rechtsomkeert richting Gent; daar hoopt hij alsnog door te breken in het betaald voetbal.

“Ik denk hier sneller speelminuten te krijgen dan bij Ajax. Als spelers daar uitvielen, was er niemand die met mij kwam praten. Dan ga je nadenken en ik wist dat AA Gent interesse had om me terug te halen”, laat Boere woensdag weten in een interview met het Vlaamse Voetbalkrant. De negentienjarige aanvaller zegt dat het gevoel bij AA Gent direct goed was.

“En er was vertrouwen, daarom heb ik er voor gekozen om mijn handtekening onder een overeenkomst van drieënhalf jaar te zetten bij blauw-wit”, aldus de getalenteerde aanvaller. Bang voor de concurrentie is hij niet, benadrukt Boere. “Er is veel concurrentie. Ik zal moeten vechten voor een plaats en de trainer proberen overtuigen.” Terugkijkend op zijn periode bij Ajax erkent Boere dat het er onrustig was, maar de sfeer was wel goed.

“Bij Ajax is er een gemoedelijke sfeer, de A-kern en de beloften staan dicht bij elkaar. We trainden ook vaak samen op hetzelfde tijdstip. Dat is makkelijk voor trainer Frank de Boer. Als hij een extra speler nodig heeft, dan kan die een voetballer van het andere trainingsveld plukken. Er wordt veel geschoven”, aldus de geboren Zeeuw.

Bezig met laden …