voetbalzone

Boëtius vertrokken: 'Ik wijs naar niemand, dat heeft geen zin'

Bart Kruyt04 aug 2015, 08:52
Laatst bijgewerkt: 04 aug 2015, 08:52
Advertentie

Jean-Paul Boëtius scoorde bij zijn debuut in het eerste elftal van Feyenoord tegen aartsrivaal Ajax en leek al snel op weg om binnen een paar jaar tijd een toptransfer te verdienen. Het liep echter anders: de aanvaller viel terug en weigerde om zijn nog een jaar doorlopende contract te verlengen. Maandag tekende hij voor vier seizoenen bij het Zwitserse FC Basel.

voetbalzone

De 21-jarige Boëtius was niet tevreden over de door Feyenoord aangeboden voorwaarden, maar wilde ook niet bijtekenen omdat er opnieuw een bijrol dreigde. “Dan wordt het een zakelijke wereld en kiest iedereen voor zijn eigen belang”, zegt Boëtius in het Algemeen Dagblad. “Natuurlijk had het ook anders kunnen en misschien wel moeten lopen, maar voor beide partijen was mijn vertrek nu gewoon de beste oplossing. En FC Basel is een prachtige club om de draad weer op te pakken. Hier zal ik de lijn omhoog weer terugvinden.''

“Het is gewoon anders gelopen dan veel mensen hadden voorspeld”, vervolgt Boëtius. “Jammer? Ja, natuurlijk. Ik wijs naar niemand, dat heeft geen zin. Maar ik voel dat de tijd is aangebroken om een nieuwe start te maken.'' Boëtius speelde in drie jaar tijd tachtig competitiewedstrijden voor Feyenoord, waarin hij zestien keer wist te scoren. Bij Basel is hij de zesde Nederlander uit de geschiedenis van de club en gaat hij met rugnummer 77 spelen.

Bezig met laden …