voetbalzone

'Bogarde II' verlaat Chelsea na zes jaar: 'Geprobeerd fans trots te maken'

Daniel Cabot Kerkdijk09 jun 2013, 18:24
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2013, 18:24
Advertentie
/

Florent Malouda gaat Chelsea na zes jaar verlaten. De linkshalf kwam in 2007 over van Olympique Lyon en speelde in totaal 149 wedstrijden voor the Blues. Vorig seizoen kwam de Fransman echter niet tot ook maar één seconde speeltijd in het eerste elftal van de Londenaren. Desondanks is de linkspoot tevreden over wat hij allemaal heeft bereikt op Stamford Bridge.

Malouda, 32 jaar, won bij Chelsea de landstitel, driemaal de FA Cup en vorig jaar de Champions League. “Het is een eer geweest om het blauwe tenue te dragen”, zegt hij op zijn persoonlijke website. “Ik heb hier genoten van de mooie momenten die ik in het bijzijn van de spelers, de technische staf en de fans van wie ik dagelijks steun heb gekregen, heb beleefd. Ik heb altijd geprobeerd om de fans trots te maken.”

In 2009/10 en 2010/11 maakte Malouda twaalf doelpunten in de Premier League, maar sinds vorig seizoen kwam hij niet meer in actie voor de Londense club. Hij kreeg zodoende de bijnaam 'Winston Bogarde II'. Afgelopen zomer diende Malouda een transferverzoek in bij de clubleiding, maar zijn weeksalaris van circa 95.000 euro was voor veel clubs een reden om niet voor de aanvaller te gaan. Waar hij zijn loopbaan nu voortzet, is nog niet bekend.

Bezig met laden …