voetbalzone

Bojinov schiet hekkensluiter Parma in slotfase langs Sampdoria

Bart Kruyt11 nov 2010, 21:44
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2010, 21:44
Advertentie

Parma heeft donderdagavond de laatste plaats in de Serie A overgedragen aan Bari. Thuis tegen Sampdoria boekte de hekkensluiter een broodnodige zege op Sampdoria. Valeri Bojinov tekende in de slotfase voor de enige treffer en kroonde zich daarmee tot matchwinner (1-0). Sampdoria trad in Parma overigens opnieuw aan zonder Antonio Cassano: de sterspeler is nog steeds niet in genade aangenomen door zijn werkgever.

/

In een mistig Tardini was het Sampdoria dat de eerste en enige grote kans van de eerste helft kreeg. Een schot van middenvelder Angelo Palombo werd afgeslagen en Guido Marilungo kreeg de bal voor zijn voeten. De jonge aanvaller knalde de bal echter hard tegen de lat aan. Hekkensluiter Parma werd amper gevaarlijk. Alleen Vladimir Koman ontsnapte even aan de achterhoede van Sampdoria, maar de aanvaller schoot onbesuisd over.

Ook na de pauze slaagden Parma en Sampdoria er niet in om het thuispubliek te vermaken. Zowel Marilungo als Giampaolo Pazzini werd aan de ketting gelegd door Parma. De thuisclub zelf kent al het gehele seizoen problemen met het vinden van het vijandelijke doel en scoorde in tien duels pas zes keer, maar Bojinov bracht ditmaal verlossing. In de slotfase van het duel tikte de oud-speler van Fiorentina, Juventus en Manchester City van dichtbij binnen en daarmee bezorgde hij Parma de tweede zege van het seizoen.Samp blijft op de zevende plaats staan.

Bezig met laden …