voetbalzone

Boliviaanse middenvelder twee jaar geschorst na gebruik cocaïne

Peter Nusselder16 jun 2010, 22:45
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2010, 22:45
Advertentie

De Boliviaanse voetballer Walter Flores is door de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie (Conmebol) voor twee jaar geschorst, nadat hij betrapt is op het gebruik van cocaïne. In april werd de middenvelder positief bevonden, na afloop van een duel met zijn club Bolivar in het toernooi om de Copa Libertadores.

De straf betekent overigens niet dat Flores twee jaar lang niet in actie mag komen. De schorsing geldt namelijk alleen voor alle duels die door de Conmebol worden georganiseerd. Zodoende mag de Boliviaan wel gewoon in de nationale competitie blijven voetballen. Dit meldt het ANP woensdag.

Flores is niet de eerste voetballer die uitgesloten wordt van het spelen van wedstrijd na cocaïnegebruik. De Roemeense aanvaller Adrian Mutu liep in dit kader al eerder tegen de lamp, in dienst van Chelsea. Later als speler van Fiorentina werd hij nogmaals bestraft voor het gebruik van verboden middleen. PSV ontsloeg halverwege afgelopen seizoen de Braziliaanse aanvaller Jonathan Reis na vermeend gebruik van cocaïne.

Bezig met laden …