voetbalzone

Bolt krijgt contractaanbieding in Australië; trainer weet van niets

Dominic Mostert21 okt 2018, 13:15
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2018, 13:15
Advertentie

Usain Bolt kan kiezen voor een loopbaan als profvoetballer in Australië. De voormalig topatleet heeft in een proefperiode bij Central Coast Mariners voldoende indruk gemaakt voor een contract, zo maakt zijn zaakwaarnemer Ricky Simms zondag bekend in gesprek met ESPN. Hij verklapt nog niet of Bolt zijn handtekening gaat zetten, of elders wil kijken.

De Jamaicaan trainde sinds augustus mee bij de Australische club en was ruim een week geleden goed voor een dubbelslag in de oefenwedstrijd tegen Macarthur South West United (4-0 overwinning). "Om te reageren op de verhalen uit de media: ja, Usain heeft een contract aangeboden gekregen", aldus Simms. "Verder wil ik er niets over zeggen."

Opvallend genoeg lijkt trainer Mike Mulvey nog niets te weten van de contractaanbieding. "Als je kijkt naar onze voorhoede, dan vraag je je af of hij een van die posities kan gaan bezetten, niet? Ik merk hoe belangrijk de rest van de wereld dit verhaal vindt, maar je hebt het nu over speculatie. Ik weet eerlijk gezegd niet waar je het over hebt."

Eerder deze week bevestigde Simms dat zijn cliënt een aanbieding van het Maltese Valletta FC heeft afgeslagen. "Er is in de voetbalwereld heel veel belangstelling voor Usain. We krijgen geregeld vergelijkbare aanbiedingen binnen. Ik kan bevestigen dat hij niet zal ingaan op de aanbieding vanuit Malta", zei hij.

Bezig met laden …