Bolton en Tottenham scoren allebei één keer en moeten op herhaling

Matthijs van Laar14 feb 2010, 15:33
Laatst bijgewerkt: 14 feb 2010, 15:33

Bolton Wanderers en Tottenham Hotspur gaan binnenkort wederom de strijd met elkaar aan. Het treffen tussen de twee Premier League-clubs in de vijfde ronde van de FA Cup eindigde in een 1-1 gelijkspel. De eerste helft behoorde toe aan de thuisploeg, terwijl de Spurs na de pauze het meeste aanspraak mochten maken op een zege.

/

Bolton mocht na 45 minuten de kleedkamers opzoeken met een 0-1 voorsprong en dat was volledig terecht. De thuisploeg had het beste van het spel en kreeg dan ook de meeste mogelijkheden. Johan Elmander zag al vroeg in de wedstrijd een van richting veranderde bal overvliegen, terwijl verdediger Zat Knight Spurs-doelman Gomes onder vuur nam met een volley. De Braziliaan gaf echter geen kick en hield zijn doel schoon.

Dat de goalie dat ook lukte na een vrije trap van Matt Taylor was nog knapper. De middenvelder dacht halverwege de tweede helft te gaan scoren, maar zag zijn inzet van net buiten de zestien op fraaie wijze langs de paal getikt worden. Tien minuten voor rust moest Gomes het antwoord wel schuldig blijven op het schot van Kevin Davies, die op aangeven van de sterk spelende Elmander de 0-1 voor zijn rekening nam.

Na rust verscheen er een ander Tottenham binnen de lijnen. Allereerst raakten de bezoekers tot twee maal toe de lat, waarna een schot van Defoe eveneens het aluminium kuste. Dit keer had Bolton echter niet het geluk dat de bal terug het veld in sprong: 1-1. Niko Kranjcar en Wilson Palacios kregen nadien uitstekende mogelijkheden op de 1-2, maar de beste kans was voor Tom Huddlestone, die vanaf elf meter miste.

Doelman Jussi Jääskeläinen had echter nog meer op zijn repertoire. De Fin hield vlak na het keren van de penalty ook Defoe van het scoren af en zag hoe Crouch en Kranjcar allebei net te kort kwamen om een replay af te wenden. Dat lukte dus niet, waardoor beide ploegen binnenkort op herhaling moeten om te bepalen wie zich bij de beste acht van de FA Cup schaart.