voetbalzone

Bolton gunt overbodige Basham 'fantastische kans' bij Blackpool

Daniel Cabot Kerkdijk13 aug 2010, 20:12
Laatst bijgewerkt: 13 aug 2010, 20:12
Advertentie

Blackpool neemt Chris Basham van Bolton Wanderers over. De 22-jarige middenvelder zal de komende drie seizoenen voor The Seasiders uitkomen, waarvan zijn eerste jaar in ieder geval in de Premier League zal zijn. Blackpool dwong vorig seizoen namelijk promotie af naar de hoogste afdeling van het Engelse voetbal, nadat het Cardiff City in de play-offs versloeg.

Bolton-trainer Owen Coyle laat weten het te betreuren dat Basham vertrekt, maar weet echter ook dat er voor de jongeling geen toekomst was bij de club.“Chris is een prima gozer, maar het is natuurlijk ongelukkig voor hem gelopen, omdat er hier nu eenmaal veel goede middenvelders rondlopen voor zijn positie”, zo laat de oefenmeester in een reactie weten.

Coyle vervolgt: “Het zou niet goed geweest zijn om een jonge, enthousiaste jongen zoals hij is te behouden. Dat zou niet eerlijk geweest zijn naar hem toe, omdat we hem dan vele kansen zouden ontnemen. Ik wens hem het allerbeste bij Blackpool, niet in de laatste plaats omdat het gewoon een fantastische kans voor hem is om in de Premier League te spelen.” Basham maakte in november 2008 zijn debuut voor Bolton en speelde negentien keer, waarin hij één keer scoorde tegen Chelsea.

Bezig met laden …