voetbalzone

Bolton-manager Coyle spreekt kort met Muamba: 'Hij is een vechter'

Bart Kruyt21 mrt 2012, 08:00
Laatst bijgewerkt: 21 mrt 2012, 08:00
Advertentie

Het gaat de goede kant op met het herstel van Fabrice Muamba. De middenvelder van Bolton Wanderers kreeg zaterdag in de bekerwedstrijd tegen Tottenham Hotspur een hartaanval en ligt sindsdien op de intensive care, maar zijn hart klopt inmiddels zonder de hulp van apparatuur. Bolton-manager Owen Coyle heeft dinsdag even met de 23-jarige Engelsman kunnen praten.

/

Samen met een paar ploeggenoten van Muamba bezocht Coyle de getroffen middenvelder. "De artsen hebben benadrukt dat het nog erg vroeg in het proces is en ze blijven hem in de gaten houden", zei de coach. "Ik heb een kort gesprek met hem kunnen voeren, de inhoud daarvan blijft privé. Fabrice is een vechter en zijn familie toont zich sterk in deze zware periode. Ze zijn dankbaar voor de steun van mensen van over de hele wereld."

Muamba ademt momenteel normaal en herkent vrienden, kennissen en collega's. Toen de middenvelder ontwaakte uit zijn coma, vroeg hij de artsen direct naar zijn zoontje: "Waar is Josh?" Bolton zou dinsdag in actie komen tegen Aston Villa, maar deze wedstrijd werd afgelast. Het is nog niet bekend of de laagvlieger dit weekend weer zal spelen tegen Blackburn Rovers.

Bezig met laden …