Bolton op gelijke hoogte met Tottenham na onverdiende driepunter

Bart Kruyt12 dec 2010, 15:32
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2010, 15:32

Bolton Wanderers blijft een subtopper in de Engelse Premier League. De ploeg van Owen Coyle presteert dit seizoen boven ieders verwachtingen en speelde tegen Blackburn Rovers weliswaar iets minder, maar won wel: 2-1. Een knappe zege, gezien het feit dat de ploeg een lange tijd met een man minder op het veld stond. Bolton heeft nu evenveel punten als Tottenham Hotspur, dat echter nog wel tegen Chelsea speelt. In de onderste regionen van de ranglijst pakte Wolverhampton Wanderers drie belangrijke punten.

/

Bolton Wanderers – Blackburn Rovers 2-1
Bolton Wanderers wist voor de zesde keer dit seizoen te winnen, maar verdiende de driepunter van zondagmiddag niet. Blackburn was in het Reebok Stadium de bovenliggende partij en kreeg voor rust al de beste mogelijkheden, maar onder meer Gael Givet en Martin Olsson kwamen niet tot scoren. Toen Bolton tien minuten na rust met tien man kwam te staan wegens een directe rode kaart voor Mark Davies, die Phil Jones met zijn arm raakte in een luchtduel, leek de wedstrijd dan ook in het voordeel van Blackburn te gaan kantelen. Met tien tegen elf kwam Bolton echter tegen de verhoudingen in op voorsprong.

Nadat Bolton-aanvaller Kevin Davies al een bal van zijn eigen doellijn had gehaald, leverde hij aan de overkant de assist bij het openingsdoelpunt van Fabrice Muamba. Na een kopbal van Davies won de invaller het duel van Ryan Nelsen en kon hij van dichtbij binnenschieten. Drie minuten voor tijd kwam Blackburn echter weer langszij dankzij El-Hadji Diouf, waardoor Bolton toch punten leek te verspelen. Een minuut later kwam de thuisploeg echter weer op voorsprong: Davies was opnieuw de aangever en Stuart Holden bezorgde Bolton de volle buit: 2-1.

Wolverhampton Wanderers – Birmingham City 1-0
In de strijd tegen degradatie pakte Wolverhampton Wanderers belangrijke punten tegen Birmingham City. Het onderonsje op Molineux kende veel kansen en Birmingham leek kort voor rust op voorsprong te komen via Nikola Zigic, maar de rake kopbal van de boomlange aanvaller werd afgekeurd wegens een vermeende overtreding. Aan de overkant mocht Stephen Hunt de score openen: op aangeven van Sylvan Ebanks-Blake schoot hij bij de tweede paal hard raak. Dankzij de nipte zege heeft Wolverhampton nu weer drie punten meer dan West Ham United.