voetbalzone

Bolton-speler betrokken bij dodelijk ongeluk in centrum Madrid

Erik van Dam03 mei 2011, 14:16
Laatst bijgewerkt: 03 mei 2011, 14:16
Advertentie

Marcos Alonso is maandagmorgen betrokken geraakt bij een dodelijk ongeluk in het centrum van Madrid. De twintigjarige linksback, die vorig jaar zomer door Real Madrid werd verkocht aan Bolton Wanderers, zou met een slok op achter het stuur van zijn BMW hebben gezeten toen hij de auto tegen een muur in het centrum reed. Daarbij kwam één van zijn passagiers, een meisje van 22 jaar, om.

Engelse en Spaanse media maken dinsdag melding van het ongeluk; de politie bevestigt het verhaal. Alonso reed samen met drie anderen door het centrum na een nacht uit in de hoofdstad, toen de auto door nog onbekende reden van de weg raakte. Het voertuig boorde zich in de muur en verwondde de passagiers. Een meisje van 22 werd naar het ziekenhuis vervoerd, maar overleed korte tijd later aan haar verwondingen.

In een statement van de Officier van Justitie in Madrid valt te lezen dat Alonso, zoon van voormalig Barcelona- en Atlético Madrid-middenvelder Alonso en kleinzoon van oud-Real-verdediger Marquinhos, teveel gedronken had en dood door schuld ten laste wordt gelegd. De verdediger mag terugkeren naar Engeland, in afwachting van zijn proces. Dat zou tot acht maanden tijd in beslag kunnen nemen. Op zijn Twitter-account had Alonso voor het ongeluk al gepost dat hij met vriend Navarro een paar dagen genoot van wat vrije tijd.

Bezig met laden …