Bolton stuit opmars West Ham United

05 okt 2008, 16:35
Laatst bijgewerkt: 05 okt 2008, 16:35
Bolton Wanderers heeft West Ham United zondag weer met beide benen op de grond gezet. Op het eigen Upton Park gingen The Hammers met 1-3 onderuit tegen de veel lager geklasseerde bezoekers uit Lancashire. Goalie Robert Green ging twee keer in de fout en speelde daardoor een hoofdrol in de wedstrijd die hij niet snel vergeten zal.

Na een half uur spelen kwam de ploeg van manager Gary Megson op voorsprong door een eerste blunder van Green. De doelman probeerde een hoge voorzet uit de lucht te plukken, maar liet de bal uit zijn handen glippen. Kevin Davies dacht geen moment na en tikte de bal in het net: 0-1.

Bolton speelde ook na de openingstreffer met durf en gaf pressie op de verdediging van West Ham. Dat resulteerde vier minuten na Davies’ treffer al voor de 0-2 en opnieuw ging Green niet vrijuit. Na een volley van Gretar Steinsson wist de keeper de bal onvoldoende te verwerken, waardoor Gary Cahill het leer op hem af zag komen, niet nadacht en scoorde.

Na rust probeerde de manschappen van Gianfranco Zola meer vanaf het eigen doel af te spelen. West Ham werd beloond voor haar pogingen om dichterbij te komen in de vorm van een aansluitingstreffer. Na een corner van rechts wist Carlton Cole via een Bolton-verdediger raak te koppen: 1-2. Matty Taylor zette echter de eindstand van 1-3 op het bord, door vernietigend uit te halen en Green vanaf een meter of dertig wederom kansloos te laten.

Voor Bolton zijn de drie punten meer dan welkom. De ploeg begon het seizoen immers matig en dankzij de overwinning neemt het weer een klein beetje afstand van de degradatiezone. West Ham mist door dit verlies de aansluiting met de nationale top en blijft vooralsnog met twaalf punten steken op een vijfde plaats.