Bolton toont na domme rode kaart Jääskeläinen veerkracht

Bart Kruyt29 aug 2010, 16:28
Laatst bijgewerkt: 29 aug 2010, 16:28

Bolton Wanderers en Birmingham City blijven vooralsnog ongeslagen in de Premier League. De twee ploegen begonnen met een remise en een overwinning aan het nieuwe seizoen en deelden zondagmiddag de punten in de onderlinge confrontatie: 2-2. Vooral voor Birmingham was dit teleurstellend: de ploeg van Alex McLeish speelde het grootste gedeelte van de wedstrijd met een man meer en gaf een 0-2 voorsprong weg.

/

Owen Coyle mag dus tevreden zijn, maar heeft nog wel een hartig woordje te spreken met Jussi Jääskeläinen. De Finse doelman is normaal gesproken één van de belangrijkste spelers bij Bolton, maar liet zich in de thuiswedstrijd tegen Birmingham van een mindere kant zien, door Roger Johnson een tik in zijn gezicht te geven. Jääskeläinen kreeg tien minuten voor rust een rode kaart, waardoor Bolton het al vroeg in de wedstrijd met een man minder moest zien te redden.

Johnson was bij een 0-1 voorsprong (vroeg doelpunt van de verdediger zelf) wat onhandig doorgegaan op Jääskeläinen. De maker van de openingstreffer liep naar de doelman toe om zijn excuses aan te bieden, maar deze was daar niet van gediend en gaf zijn tegenstander een klap in het gezicht. Kevin Friend had geen andere keuze dan de doelman uit het veld te sturen en Bolton moest met een man minder zien terug te komen in de wedstrijd. Dit leek niet te gaan lukken.

Birmingham liet de bal eenvoudig rond gaan en verdubbelde kort na rust haar voorsprong, toen de buitenspelval van Bolton niet werkte en Cameron Jerome Craig Gardner in staat stelde om te scoren. De bezoekers leken na deze treffer op rozen te zitten, maar omdat Bolton twintig minuten voor tijd een strafschop kreeg en benutte (Mark Davies) werd het in het restant toch nog spannend. De gelijkmaker viel tien minuten voor tijd, toen Robbie Blake de bal prachtig in de bovenhoek legde.