voetbalzone

Bolton verdrievoudigt verlies en schrijft bijna 41 miljoen euro rode cijfers

Thijs Post10 nov 2010, 18:07
Laatst bijgewerkt: 10 nov 2010, 18:07
Advertentie

De financiële malaise blijft niet alleen beperkt tot de Nederlandse voetbalwereld. Ook in Engeland kampen verschillende clubs met grote verliezen, waarbij de bedragen bovendien van een andere grootte zijn dan in Nederland. Woensdag maakte Bolton Wanderers haar negatieve cijfers openbaar: de club schrijft bijna 41 miljoen euro aan rode cijfers, bijna een verdriedubbeling ten opzichte van een seizoen geleden. Dat meldt de BBC.

Vorig seizoen had de club te kampen met een negatief saldo van omgerekend vijftien miljoen euro. The Trotters schrijven het grotere verlies toe aan het aantrekken van een nieuwe manager en de versterking van de selectie. Zo moest de club een ontslagpremie van bijna vijf miljoen euro betalen aan voormalig manager Gary Megson en werd Owen Coyle in januari weggeplukt bij Burnley.

Dankzij het aantrekken van nieuwe spelers die de nodige duiten hebben gekost, zo mochten de bezoekers van het Reebok Stadium zich verheugen op de komst van Chung-Yong Lee en Zat Knight, groeiden bovendien de salarisuitgaven met veertien procent: een kostenpost van omgerekend bijna zes miljoen euro.

Bezig met laden …