voetbalzone

Bolton Wanderers geeft Nigeriaanse WK-ganger transfervrije status

Bart Kruyt02 sep 2010, 09:45
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2010, 09:45
Advertentie

Danny Shittu slaagde er niet in om deze zomer een nieuwe club te vinden, maar kan nu buiten de transfermarkt om alsnog op zoek naar een nieuwe werkgever. Bolton Wanderers heeft het doorlopende contract van de Nigeriaans international donderdag laten ontbinden. Shittu is nu vrij om te gaan en staan waar hij wil.

De dertigjarige verdediger speelde twee seizoenen voor Bolton en kwam in zijn eerste seizoen tot tien competitieduels, maar vorig jaar speelde hij geen enkele wedstrijd. Desondanks zat hij in de Nigeriaanse selectie die naar het WK ging en speelde hij drie groepswedstrijden van begin tot eind mee. Hij kon niet voorkomen dat het er hierna alweer op zat voor Nigeria.

De centrale mandekker, wiens contract tot de zomer van 2011 doorliep, speelt al zijn gehele loopbaan in Engeland. Hij begon bij Charlton Athletic en kwam vervolgens bij Queens Park Rangers terecht, waar hij jarenlang op de loonlijst bleef staan. Via Watford kwam hij uiteindelijk terecht bij Bolton, waar hij nu vertrekt.

Bezig met laden …