voetbalzone

Bolton Wanderers trekt de knip voor komst van verdediger Wheater

Erik van Dam20 jan 2011, 09:47
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2011, 09:47
Advertentie

Bolton Wanderers heeft de selectie versterkt met David Wheater. De 23-jarige centrumverdediger is voor een niet nader bekendgemaakt bedrag overgenomen van Middlesbrough, waar hij de laatste jaren uitgroeide tot een steunpilaar in de defensie. Wheater beschikt al over een berg aan ervaring in het Championship en de Premier League en tekende donderdag zijn contract bij The Trotters.

/

Die anticiperen wellicht nog op een winterse aftocht van Gary Cahill; de verdediger werd in de eerste seizoenshelft met enige regelmaat genoemd als doelwit van diverse topclubs in Engeland. De vraagprijs van Bolton, naar verluidt zo'n vijftien miljoen euro, schrok clubs als Arsenal en Chelsea echter af. Mocht Cahill toch nog weggaan, dan is met Wheater zijn opvolger vast binnenboord.

Wheater tekent voor drie seizoenen in het Reebok Stadium en trainde donderdag voor het eerst mee met zijn nieuwe teamgenoten. Drieënhalf jaar geleden debuteerde Wheater als Engels international; in maart 2009 speelde hij zijn elfde en voorlopig laatste interland voor The Three Lions. Met zijn transfer naar Bolton lijkt hij weer nadrukkelijker in the picture te komen bij Fabio Capello.

Bezig met laden …